Αδειοδότηση, Εγκατάσταση, Λειτουργία.

Στην Q-ENERGIA αναλαμβάνουμε την αρχική μελέτη, τον σχεδιασμό, την κατασκευή αλλά και την συντήρηση αιολικών πάρκων.

Η Αιολική Ενέργεια προέρχεται από μια φυσική και ανεξάντλητη πηγή, τον αέρα. Είναι καθαρή μορφή ενέργειας καθώς δεν παράγει εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δεν εκπέμπει καθόλου ατμοσφαιρικούς ρύπους και χρησιμοποιεί ελάχιστο νερό.

Τα συστήματα ενεργειακής μετατροπής του αέρα (ανεμογεννήτριες) σχεδιάζονται για να μετατρέψουν την ενέργεια της μετακίνησης αέρα (κινητική ενέργεια) σε μηχανική δύναμη (μηχανική ενέργεια), η οποία είναι η κινητήρια δύναμη μιας μηχανής και κατόπιν σε ηλεκτρική ενέργεια. Τα μεγέθη τους ποικίλλουν και επιλέγονται κάθε φορά ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο αλλά και τις ανάγκες του έργου.

 

Οικιακές ανεμογεννήτριες

Μικρές Ανεμογεννήτριες

Οι μικρές ανεμογεννήτριες αποτελούν κατάλληλη και βιώσιμη λύση για περιοχές χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο. Όπως και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μικρές ανεμογεννήτριες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτόνομα ή υβριδικά συστήματα για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μικρά οικιακά και εμπορικά συστήματα μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο τροφοδοτώντας το με περίσσεια πράσινης ενέργειας και παρέχοντας ένα συμπληρωματικό εισόδημα στον ιδιοκτήτη τους.

Οι μικρές ανεμογεννήτριες, αντίθετα με αυτές που εγκαθίστανται για μεγάλης κλίμακας έργα, είναι καθαροί παραγωγοί ενέργειας και δεν απορροφούν καθόλου ενέργεια από το δίκτυο.

 

Γιατί επιλέγουμε την αιολική ενέργεια

Εκτός από το γεγονός ότι είναι καθαρή μορφή ενέργειας, η Αιολική Ενέργεια αποτελεί σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, την πιο φθηνή επιλογή από τις νέες πηγές ενέργειας. Είναι ο πιο οικονομικά αποδοτικός τρόπος να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να πετύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους μέχρι το  2050!Επιπλέον, επειδή η Αιολική Ενέργεια μπορεί να συνυπάρξει με  άλλες δραστηριότητες, η τοποθεσία όπου τοποθετούνται τα αιολικά πάρκα μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιηθούν για αγροτική καλλιέργεια ή και για άλλους σκοπούς.

Σας ενδιαφέρουν τα αυτόνομα συστήματα ανεμογεννήτριων;

Στην Q-ENERGIA αναλαμβάνουμε το έργο και σας το παραδίδουμε έτοιμο προς χρήση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας

Τη σήμερον ημέρα, είναι ζωτικής σημασίας το να προστατεύουμε τον πλανήτη μας ενισχύοντας μία βιώσιμη οικονομία, η οποία θα στηρίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι γνωστό ότι η αιολική ενέργεια προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για ένα "πράσινο" και βιώσιμο μέλλον, αλλά ότι αποτελεί και μία από τις καλύτερες επιλογές επένδυσης.

Το "καύσιμό" τους προέρχεται από την φύση

Ο άνεμος, το καύσιμο των ανεμογεννητριών, είναι άφθονο και παρέχεται δωρεάν.

1
Δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτονομία ενέργειας σε μικρές περιοχές και να αποτελέσει μελλοντική πρόταση απεξάρτησης των κοινωνιών από τη χρήση πετρελαίου.

2
Οικονομία και μακροζωϊα

Η αιολική ενέργεια είναι η φθηνότερη μορφή ενέργειας (4-6 cent/ kwh). Η κατασκευή και η συντήρηση των ανεμογεννητριών είναι απλή και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

3
Οικονομική & ποιοτική εξέλιξη

Η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αλλαγή στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά δεδομένα, βάζοντας ως στόχο τη την οικονομική αλλά και την ποιοτική εξέλιξη του ανθρώπου.

4